REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaDodaj ten składnik do bezy. Wyjdzie chrupiąca i nie opadnie

Dodaj ten składnik do bezy. Wyjdzie chrupiąca i nie opadnie

Dodaj ten składnik do bezy
Pixabay

Dodaj ten składnik do bezy, a wyjdzie idealna – nie opadnie i będzie chrupiąca. Poznaj genialny patent i koniecznie zastosuj. 

REKLAMA

Beza to coś co uwielbia prawie każdy z nas. Podaje się ją głównie z kwaśnymi owocami. Przepysznie smakuje z marakują, porzeczkami czy też owocami takimi jak truskawki i borówki. Jednak jej wykonanie okazuje się być nie tak banalne jak nam się wydaje. Często opada szybko po wyjęciu z piekarnika, a jej struktura nie jest chrupiąca. Okazuje się, że jest na to świetny patent.

Dodaj ten składnik do bezy. Wyjdzie idealna

Do ubitych białek dodaj ocet oraz trochę mąki ziemniaczanej – zapewni to strukturę bezie oraz nada chrupkości. Ważne jest także to, w jakiej temperaturze pieczemy bezę. Musi być to 150 stopni z dodatkiem włączonego programu termoobiegu. Dokładny przepis na bezę znajdziesz tutaj. Pamiętaj o dodaniu tych dwóch składników i pokojowej temperaturze białek.

Dzięki tym wskazówkom beza wyjdzie perfekcyjna! Smacznego!

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA