REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaDomowy, najlepszy przepis na aromatyczny tatar

Domowy, najlepszy przepis na aromatyczny tatar

Pexels.com

Tatar jest jednym z klasyków nie tylko polskiej kuchni. Tradycyjna wersja przyrządzana jest na bazie wołowiny, a poniższy przepis pozwala ją przygotować w bardzo prosty sposób.

REKLAMA

Składniki:

250 g wołowiny (może być ligawa lub polędwica)
1 łyżka oleju roślinnego
2 łyżki zimnej, przegotowanej wody
1 żółtko
2 kiszone ogórki
1 czerwona cebula
½ szklanki pieczarek

Sposób przygotowania:

REKLAMA

Wkładamy wołowinę na 15 minut do zamrażarki. Potem ją drobno siekamy, przekładamy do miski, dolewamy olej oraz wodę. Dodajemy również sól i pieprz. Rękoma układamy jednolitą masę i układamy na talerz. Jajko sparzamy wrzątkiem i wbijamy żółtko na środek tatara. Boki obkładamy drobno posiekanymi pieczarkami, ogórkami i cebulą.

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA