Faszerowana kapusta pekińska zrobi prawdziwą furorę jako przystawka na domowej imprezie i nie tylko. Poznaj obłędny przepis.
Czy słyszałeś kiedykolwiek o kapuście pekińskiej w wersji faszerowanej? Jeśli nie to koniecznie wypróbuj, bo smak jest nie do opisania. Jest to nie tylko pyszna przekąska, ale także idealny pomysł na zdrową kolację. Przepis znajdziesz poniżej.
Faszerowana kapusta pekińska. Poznaj przepis
Składniki:
» 1 kapusta pekińska
» 200 g serka twarogowego
» 40 g śmietany gęstej
» 60 g oliwek z cytryną
» 40 g czerwonej papryki
» 1 żółta papryka
» 100 g łososia wędzonego lub kurczaka
» sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kapustę umyj i przekrój ją na pół. Do miski wrzuć serek i śmietanę, następnie dodaj posiekaną paprykę żółtą, czerwoną, oliwki z cytryną oraz łososia wędzonego. Dopraw solą, pieprzem, a potem wymieszaj.
Kapustę rozłóż na blacie tak aby trzymały się tylko na twardej końcówce. Posmaruj każdy liść masą twarogową, a potem delikatnie i powoli złóż kapustę. Zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki.
Krój na zimno, podawaj bez dodatków, albo z pieczywem. Smacznego!