REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaMizeria po szwedzku bije na głowę tą tradycyjną. Idealna w smaku

Mizeria po szwedzku bije na głowę tą tradycyjną. Idealna w smaku

Mizeria po szwedzku
fot. screen Youtube / Bosch Home Polska

Mizeria po szwedzku bije na głowę tą tradycyjną. Jest o wiele lepsza w smaku, a wszystko to dzięki połączeniu niezwykłych składników. Przepis.

REKLAMA

Dodatki do obiadu to niezbędny element. Bez niż żadna potrawa mięsna nie komponuje się smakowo. To właśnie surówki, sałatki i mizerie podkreślają smak, ale są także pełne wartości odżywczych. Są niezwykle korzystne dla zdrowia. Poznaj przepis na mizerię po szwedzku ze składników, które uwielbia każdy.

Mizeria po szwedzku – przepis

Składniki:
» 2 ogórki
» 1 mała cebula
» 1/2 szklanki śmietany kwaśnej
» 1/2 łyżeczki cukru
» sól i pieprz do smaku
» sałata
» koperek świeży

Przygotowanie:

REKLAMA

Ogórki dokładnie umyj i obierz ze skórki, następnie pokrój na cienkie plasterki lub drobne półksiężyce. Cebulę pokrój na bardzo cienkie plasterki i dodaj do ogórków. Dodaj śmietanę oraz cukier, a potem delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie dodaj posiekany koperek. Wstaw mizerię do lodówki na około 30 minut przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Smacznego!

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA