Mizeria po szwedzku bije na głowę tą tradycyjną. Jest o wiele lepsza w smaku, a wszystko to dzięki połączeniu niezwykłych składników. Przepis.
Dodatki do obiadu to niezbędny element. Bez niż żadna potrawa mięsna nie komponuje się smakowo. To właśnie surówki, sałatki i mizerie podkreślają smak, ale są także pełne wartości odżywczych. Są niezwykle korzystne dla zdrowia. Poznaj przepis na mizerię po szwedzku ze składników, które uwielbia każdy.
Mizeria po szwedzku – przepis
Składniki:
» 2 ogórki
» 1 mała cebula
» 1/2 szklanki śmietany kwaśnej
» 1/2 łyżeczki cukru
» sól i pieprz do smaku
» sałata
» koperek świeży
Przygotowanie:
Ogórki dokładnie umyj i obierz ze skórki, następnie pokrój na cienkie plasterki lub drobne półksiężyce. Cebulę pokrój na bardzo cienkie plasterki i dodaj do ogórków. Dodaj śmietanę oraz cukier, a potem delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie dodaj posiekany koperek. Wstaw mizerię do lodówki na około 30 minut przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Smacznego!