Moja rodzina uwielbia to ciasto. Jest gotowe w 10 minut, a potem wystarczy schłodzić w lodówce. Smakuje jak sernik pieczony i niesamowicie pachnie. Poznaj przepis.
Ciasto bez pieczenia z kremem budyniowym i polewą czekoladową to rewelacyjny pomysł na szybki deser. Zrobisz go w 10 minut, z kilku prostych składników. Poznaj przepis poniżej.
Moja rodzina uwielbia to ciasto z kremem budyniowym. Przepis
Składniki:
» 500 ml mleka
» 50 g masła
» 2 opakowania budyniu cytrynowego
» duże opakowanie herbatników (20-25 sztuk)
Przygotowanie:
Na blaszce z papierem do pieczenia wyłóż ciasno herbatniki. Wlej do garnka 300 ml mleka, a potem podgrzewaj i mieszaj, aż się zagotuje. Pozostałe 150 ml mleka wlej do miseczki i wsyp budyń, następnie wymieszaj wszystko dokładnie.
Wlej budyń do garnka z mlekiem i mieszaj, aż zgęstnieje, a potem odstaw do wystudzenia. Gdy będzie już zimny, dodawaj masło i miksuj na gładką masę. Wyłóż krem na herbatniki, a potem połóż drugą warstwę herbatników. Wstaw ciasto do lodówki na godzinę, a potem polej polewą z białej czekolady lub posyp cukrem pudrem. Smacznego!