Najbardziej puszysta babka na świecie. Lepszej nie jadłeś! A wszystko to dzięki jednemu składnikowi, który nadaje puszystości i smaku. Sprawdź i wypróbuj.
Najbardziej puszysta babka na świecie. Jest tak smaczna, że dosłownie rozpływa się w ustach. Prosta w wykonaniu, a podczas pieczenia zapach ogarnia całe mieszkanie. Puszystość ciasta spowodowana jest jednym składnikiem – jogurtem naturalnym. Koniecznie sprawdź przepis poniżej.
Najbardziej puszysta babka na świecie. Przepis
Składniki:
(forma 24x11cm)
» 2 jajka
» szczypta soli
» 1 łyżeczka cukru wanilinowego
» 100 g cukru
» 80 g stopionego masła
» 130 g jogurtu naturalnego
» 150 g mąki
» 1 łyżeczka proszku do pieczenia
» 80 g rodzynek
» cukier puder
Przygotowanie:
Jajka wbij do miski i dodaj szczyptę soli, następnie dodaj cukier i cukier wanilinowy. Zmiksuj chwilę i dodaj jogurt naturalny, a następnie wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj, a potem dodaj rodzynki i przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 35-40 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Posyp cukrem pudrem i gotowe. Smacznego!