Naleśniki mięciutkie jak aksamit. Przepis ze starej gazety

Naleśniki mięciutkie jak aksamit
fot. Unsplash

Naleśniki mięciutkie jak aksamit. Ten przepis pozwala wrócić wspomnieniami do dzieciństwa delektując się pysznym smakiem.

REKLAMA

Naleśnik to popularne placki smażone na dużej patelni. Podawane mogą być na słodko, ale także wytrawnie z dodatkiem mięsnego farszu. Poznaj przepis ze starej gazety mojej babci. Sekretnym składnikiem jest tam masło – nadaje pysznego aromatu i dzięki niemu naleśniki są aromatyczne i mięciutkie.

Naleśniki mięciutkie jak aksamit – z margaryną. Przepis

Składniki:
» 1,5 szklanki mąki pszennej
» 2 jajka
» 1,5 szklanki mleka
» 2 łyżki masła roztopionego
» szczypta soli

Przygotowanie:
Wszystko zmiksuj, a potem smaż na rozgrzanej patelni. Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. owocami, kremem, nutellą. Smacznego! Sprawdź też rewelacyjny przepis na naleśniki w wersji ziemniaczanej – znajdziesz go tutaj.

Podziel się: