Nowa odsłona mizerii zaskoczy każdego swoim smakiem, bo ma pewien składnik, który niezwykle podkreśla jej smak. Poznaj przepis i wypróbuj!
Mizeria to pyszny dodatek do obiadu. Przygotowanie jej nie zajmie ci nawet 15 minut, a w dodatku świetnie komponuje się z daniami. Najczęściej robiona jest z samych ogórków i śmietany lub jogurtu naturalnego. Okazuje się jednak, że można zrobić ją w ulepszonej wersji. Wystarczy dodać jeden dobrze znany każdemu składnik. Sprawdź i wypróbuj.
Nowa odsłona mizerii. Jest tak pyszna, że musisz jej wypróbować
Mizeria z dodatkiem czerwonej cebulki smakuje obłędnie! Najważniejsze, by pokroić ją bardzo drobno, wtedy idealnie podkręci i wydobędzie smak mizerii. Czerwona cebula nie jest tak ostra jak ta klasyczna. Ma słodki smak, dlatego jest idealnym dodatkiem do sałatek i surówek.
Przepis na mizerię z czerwoną cebulką
Składniki:
» 2 ogórki
» śmietana 18%
» 1 czerwona cebula
» sól i pieprz
Przygotowanie:
Ogórki obierz i pokrój w cienkie plasterki, następnie posiekaj czerwoną cebulkę bardzo drobno. Dodaj do ogórków, wymieszaj, a potem dodaj śmietanę i dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj jako dodatek do obiadu, najlepiej smakuje z ziemniakami posypanymi koperkiem i chrupiącym kotletem schabowym lub drobiowym. Jeśli chcesz pozbyć się nadmiaru wody w mizerii, wystarczy, że wydrążysz pestki z ogórków. Smacznego!