Pasta jajeczna wg przepisu Magdy Gessler. Trudno o lepszą!

Fot. Pixabay.com

Jajka są jednym z ulubionych składników diety wielu osób. Na ich bazie można przygotować między innymi pyszną pastę, która sprawdzi się na przykład na kanapkach.

Magda Gessler już niejednokrotnie zachwycała nas swoimi propozycjami na dane posiłki i potrawy. Poniższa propozycja pasty jajecznej według jej receptury zdecydowanie zachwyci wszystkich domowników.

   

Składniki:

4 jajka
30 ml majonezu
30 g masła
10 g musztardy
2 g curry
odrobina ostrej papryki
odrobina majeranku
koperek
szczypiorek
sól
pieprz

   

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo przez 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy z nich skorupkę i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do nich musztardę, majonez i ciepłe masło. Po wymieszaniu dodajemy również posiekany koperek i pietruszkę, a także przyprawy. Wszystko mieszamy i gotowe!

   
     

Nie przegap najciekawszych artykułów!

→ Obserwuj ShareInfo.pl w Google News