Puszyste naleśniki, które zawsze wychodzą perfekcyjne – cieniutkie, pyszne i chrupkie. Poznaj przepis i koniecznie wypróbuj.
Przepis składa się z prostych składników. Naleśniki najlepiej smakują z dżemem, owocami, czekoladą i bitą śmietaną. Zapisz tę recepturę na dłużej i koniecznie wypróbuj.
Puszyste naleśniki, które zawsze się udają. Przepis
Składniki:
› 2 szklanki mąki pszennej
› 2 szklanki mleka
› 1 łyżeczka proszku do pieczenia
› 2 jajka
› 2 łyżki cukru
› szczypta soli
› olej lub masło do smażenia
Przygotowanie:
Wymieszaj w misce mąkę, cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Do innej miski wbij jajka i ubij je mikserem, następnie dodaj mleko. Stopniowo dodawaj do jajek mieszankę suchych składników, następnie ciągle mieszaj.
Patelnię nagrzej z odrobiną oleju, a potem smaż cienkie porcje ciasta z obu stron na złoty kolor. Posyp cukrem pudrem, albo polej polewą czekoladową i nadziej dżemem.
Smacznego!