Puszyste naleśniki z czekoladą w środku smakują obłędnie z dodatkiem bitej śmietany i owoców. Ten przepis jest rewelacyjny i prosty. Sprawdź i wypróbuj!
Każdy z nas uwielbia naleśniki. Najczęściej podajemy je w tej klasycznej wersji, ale warto wypróbować czegoś innego i zrobić puszyste pankejki z czekoladowym, płynnym środkiem. Są bardzo lekkie i obłędne w smaku. Dzieci je uwielbiają!
Puszyste naleśniki z czekoladą w środku. Ich smak zachwyca
Składniki:
400 g Nutelli
2 jajka
2 łyżki cukru pudru
200 ml mleka
1+1/4 szklanki mąki uniwersalnej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru wanilinowego
Przygotowanie:
Weź małą łyżeczkę i poukładaj na papierze do pieczenia płaskie kleksy nutelli. Wstaw do zamrażarki na 15 minut.
Jajka wbij do miski, następnie dodaj cukier puder i cukier wanilinowy. Ubijaj mikserem do momentu, aż masa stanie się jasna, kremowa i puszysta. Wtedy dolej mleko, dodaj mąkę, a potem proszek do pieczenia. Całość zmiksuj na niskich obrotach.
Smaż pankejki na bardzo dobrze rozgrzanej, suchej patelni. Wlej nie dużą porcję ciasta, a po chwili połóż na środek placek nutelli i polej warstwą ciasta. Po 3-4 minutach przewróć placuszki na drugą stronę.
Podawaj z ulubionymi dodatkami, smacznego!