REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaPyszna pasta z kiszonych ogórków. Każdemu będzie smakować!

Pyszna pasta z kiszonych ogórków. Każdemu będzie smakować!

Fot. Pixabay.com

Ogórki kiszone stanowią jeden z ciekawszych produktów żywnościowych w polskiej kuchni. Na ich bazie można przygotować wiele pysznych dań, a pasta do smarowania jest jednym z takich pomysłów.

REKLAMA

Kiszone ogórki zajmują szczególne miejsce w tradycji polskiej kuchni. Często stanowią one dodatkiem do dań obiadowych, jednak mogą one również być świetnym pomysłem na jeden ze składników pysznej pasty.

Składniki:

200 g makreli wędzonej
3 ogórki kiszone
3 jajka
2 cebule
20 g majonezu
20 g jogurtu naturalnego
pęczek natki pietruszki
sól
pieprz

REKLAMA

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo i kiedy ostygną, ściągamy skorupkę, po czym kroimy je w niewielką kostkę. Następnie tak samo kroimy ogórki i cebulę, a makrelę pozbawiamy skóry i ości i również dzielimy ją na małe kawałki. Wszystko łączymy z natką pietruszki, majonezem i jogurtem naturalnym. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA