Sernik z frytkownicy to coś, czego powinien wypróbować każdy posiadacz frytkownicy beztłuszczowej. Smak i przygotowanie są bardzo proste, a w dodatku ciasto jest gotowe o wiele szybciej.
Ten przepis zachwycił nawet moją mamę, która piecze ciasta na co dzień. Składa się z trzech prostych składników i jest gotowy w pół godziny.
Sernik z frytkownicy – gotowy w 30 minut
Składniki:
» 450g jogurtu greckiego
» 4 jajka
» 4 łyżki skrobi kukurydzianej
» opcjonalnie: odrobina soku z cytryny
Przygotowanie:
Jogurt grecki przełóż do miski, a następnie dodawaj po jednym jajku i delikatnie mieszaj szpatułką. Dodaj skrobię kukurydzianą i opcjonalnie dodaj sok z cytryny. Wymieszaj, a potem przelej masę do okrągłej, małej tortownicy 6×3 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do frytkownicy, ustaw temperaturę 160 stopni, a następnie piecz przez 25-30 minut.