Zupa ogórkowa to pyszne danie na obiad. Wiele osób przygotowuje ją na zwykłym drobiu nie wiedząc, że jej smak jest o wiele lepszy jeśli przygotujemy ją na zupełnie innym mięsie.
Każdy z nas uwielbia zupę ogórkową, jest ona zaraz na drugim miejscu po pomidorowej. Podawana najczęściej z ziemniakami i ugotowanymi warzywami tworzy pyszną kombinację smaków. Kiszone ogórki sprawiają, że ma niezwykły i oryginalny smak.
Aby była pyszna, wiele zależy od rodzaju mięsa. Większość osób przygotowuje ją na drobiowej porcji rosołowej, ale wtedy bardziej przypomina rosół lub bazę do pomidorowej. Mało kto wie, że jest pewien rodzaj mięsa, który nada zupie ogórkowej niezwykle pysznego aromatu i zupełnie innego smaku.
Ugotuj ogórkową na tym mięsie. Będziesz zachwycony jej smakiem
Zupa ogórkowa najlepiej smakuje na wędzonych żeberkach. To mięso jest bardzo aromatyczne, zawiera bardzo dużo smaku. Sprawi też, że nie będzie trzeba dawać dużo soli, bo tego rodzaju mięso posiada jej dość dużo. Oprócz smaku, żeberka mają też wiele tłuszczu, dlatego są idealną bazą nie tylko do ogórkowej, ale też do żurku. Jeśli chcesz, możesz pomieszać mięso drobiowe, np. skrzydełka razem z żeberkami.
Podczas gotowania zupy będzie unosić się niezwykle pyszny aromat w całym mieszkaniu, dlatego z pewnością zaburczy w brzuchu każdemu sąsiadowi! Sprawdź i ugotuj ogórkową na tym mięsie, a nie pożałujesz.