Umieść to pod skórką kurczaka, a nie pożałujesz. Kurczak wyjdzie idealnie, będzie soczysty i bardzo chrupiący. Ten trik musi poznać każdy.
Jeśli lubisz soczystego kurczaka z chrupiącą skórką to musisz wypróbować rewelacyjnego patentu. Jest bardzo prosty, a dzięki niemu danie nabiera niezwykłego aromatu i charakteru. Chrupiące udka najlepiej smakują z ziemniakami oraz gotowaną marchewką z groszkiem.
Umieść to pod skórką kurczaka – będzie aromatyczny i chrupiący
Aby skórka kurczaka była idealnie chrupiąca i smaczna, a środek soczysty wystarczy umieścić dwa składniki tuż pod skórką udka. Chodzi tutaj o masło i czosnek – to połączenie jest obłędne, pieczony czosnek tworzy niezwykły smak i aromat, a w połączeniu z masłem skórka robi się przechrupiąca! Poznaj przepis.
Składniki:
» 2 ćwiartki z kurczaka
» przyprawa do kurczaka
» słodka papryka
» sól, pieprz
» 6 ząbków czosnku
» 60 g masła
» oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Pod skórę mięsa włóż po 3 ząbki czosnku i 30 g masła pokrojonego w plastry. Posyp mięso przyprawą do kurczaka oraz słodką papryką, następnie polej oliwą i wsmaruj dokładnie przyprawy w udka.
Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 1 godzinę. Podawaj z ziemniakami, marchewką z groszkiem lub dowolną, ulubioną surówką. Smacznego!