REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaW jaki sposób najlepiej przechowywać masło, aby było gotowe do użycia?

W jaki sposób najlepiej przechowywać masło, aby było gotowe do użycia?

Pexels.com

Przechowywanie masła w lodówce ma jedną zasadniczą wadę – po wyjęciu jest bardzo trudne do rozsmarowania na kanapkach. Są sposoby na to, aby raz a dobrze pozbawić się tego problemu.

REKLAMA

Twarde i zimne masło jest zmorą wszystkich, którzy chcą przyrządzić sobie śniadanie. Konieczność uzyskania odpowiedniej temperatury zabiera nam nieco czasu, co potrafi mocno sfrustrować.

Najlepszym sposobem jest włożenie masła w dobrą maselniczkę, do której nie docierają promienie słoneczne, wilgoć i tlen. Wszystko to pozwoli utrzymać masło w dobrej jakości.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA