Wrzuć czekoladę do surowego ciasta – to takie proste, a zarazem jakie pyszne! Wystarczy raz zastosować ten trik, a już zawsze będziesz tak robić.
Ciasta takie jak biszkopt czy babka smakują rewelacyjnie, ale mało kto wie, że jest pewien trik, który bardzo urozmaici ich smak. Sprawdź i koniecznie wypróbuj.
Wrzuć czekoladę do surowego ciasta – ten smak sprawi, że oszalejesz
Wrzuć całą tabliczkę czekolady do keksówki z surowym ciastem i upiecz. To świetny dodatek na odmienienie i podkręcenie smaku babki czy biszkoptu. Rozpływająca się w środku ciasta czekolada to prawdziwy raj dla podniebienia. Poznaj przepis na szybkie ciasto z płynną czekoladą.
Składniki:
» 3 jajka
» 1 szklanka cukru
» 4 łyżki masła
» 1 szklanka mleka
» 2,5 szklanki mąki
» 1 łyżka proszku do pieczenia
» 1 łyżeczka cukru waniliowego
» 180 g półsłodkiej czekolady
Przygotowanie:
Jajka wbij do miski i dodaj cukier, następnie zmiksuj na puszystą masę. Dodaj masło i ponownie zmiksuj, a potem wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy oraz mleko. Całość zmiksuj dokładnie, by nie było grudek.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, następnie wlej połowę masy. Połóż tabliczkę czekolady, a potem wlej pozostałą masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez godzinę.
Po upieczeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową, następnie odstaw do przestudzenia i gotowe. Smacznego!