Zrób frytki inaczej niż zawsze, a zachwycisz podniebienia swoich bliskich i znajomych. Sprawdź na czym polega ten patent i koniecznie wypróbuj.
Frytki z ziemniaków to szybkie danie, które przygotowuje się w błyskawicznym tempie. Ale nie zawsze wychodzą chrupiące – dlaczego tak się dzieje? Okazuje się, że wystarczy zastosować genialny trik i przygotować je nieco inaczej.
Zrób frytki inaczej niż zawsze, będziesz zachwycony ich smakiem
Na początku pokrój ziemniaki w średniej grubości paski, nie za cienie, ani nie za grube. Przełóż je do miski i zalej zimną wodą, a potem dodaj łyżkę cukru i wymieszaj. Odstaw na pół godziny, a potem odcedź wodę i obtocz frytki w skrobi ziemniaczanej. Smaż w małych porcjach na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Dzięki temu frytki będą chrupiące z zewnątrz, a miękkie w środku. To najważniejszy moment, ponieważ kiedy wrzucisz zbyt dużo frytek na raz, nie usmażą się tak jak powinny i będą miękkie, przesiąknięte tłuszczem. Na koniec posyp je posypką do frytek lub solą, smacznego!