REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaPuszyste i wilgotne ciasto maślankowe. Pokochasz ten przepis

Puszyste i wilgotne ciasto maślankowe. Pokochasz ten przepis

Puszyste i wilgotne ciasto maślankowe
YouTube Screen | Kirschnenko Kanal

Puszyste i wilgotne ciasto maślankowe pięknie prezentuje się na talerzu i przede wszystkim smakuje obłędnie. Przygotowanie jest banalnie proste. Poznaj przepis.

REKLAMA

Ciasto na bazie maślanki jest niesamowicie mięciutkie, puszyste i pyszne. Dodatek mandarynek sprawia, że jest bardziej aromatyczne. Składa się z kilku prostych składników, dlatego poradzi sobie każdy z przygotowaniem tego przepisu. Znajdziesz go poniżej.

Puszyste i wilgotne ciasto maślankowe. Przepis

Składniki:

» 200 g miękkiego masła
» 180 g cukru
» 6 jajek
» 350 g mąki
» 16 g proszku do pieczenia
» 200 ml maślanki
» 1 duża puszka mandarynek

Przygotowanie:

Masło ubij z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawaj stopniowo jajka i cały czas miksuj. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj, a na koniec dodaj maślankę. Wlej ciasto do formy (25×35 cm) i ułóż na wierzchu mandarynki. Piecz ciasto w 180 stopniach przez 25 minut.

Po upieczeniu posyp ciasto cukrem pudrem i gotowe, smacznego!

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA