Delikatne i puszyste ciasto w 20 minut. Jest tak pyszne, że oszalejesz na punkcie tego smaku. Przepis znajdziesz poniżej.
To ciasto jest tak pyszne, że dosłownie rozpływa się w ustach. Ma przyjemny kremowy smak, jest wilgotne i delikatne. Przygotowanie jest proste i szybkie, z najbardziej zwykłych i niedrogich produktów.
Delikatne i puszyste ciasto w 20 minut. Przepis
Składniki:
» 150 g masła
» 250 g twarogu półtłustego
» 3 jajka
» 250 g cukru
» 2 łyżeczki cukru wanilinowego
» 2 łyżeczki proszku do pieczenia
» 250 g mąki
Przygotowanie:
Masło, cukier i cukier waniliowy zmiksuj na puszystą, jasną masę. Dodaj twaróg, następnie miksuj przez 3-4 minuty. Dodaj jajka, a na sam koniec mąkę i zmiksuj. Przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia, a potem piecz ciasto przez około godzinę w 170 stopniach.
Po upieczeniu posyp cukrem pudrem i gotowe, smacznego!