
Surówka z marchewki i jabłka to najszybszy i zarazem przepyszny dodatek do obiadu. Jest lekka, chrupiąca, słodko-kwaskowa i pełna witamin. Mało kto wie, że można wznieść jej smak na zupełnie nowy poziom, dodając do niej pewien składnik.
O jakim składniku mowa? Jest to prażony słonecznik. Tak niepozorne urozmaicenie nada wyrazistości całej surówce, a w dodatku doda wartości odżywczych. Dzięki temu – nie ma co ukrywać – surówka staje się sto razy lepsza.
Surówka z jabłkiem i prażonym słonecznikiem

Słonecznik doda przyjemnej chrupkości, wzbogaci o wartości odżywcze, takie jak: zdrowe tłuszcze nienasycone, białka, witaminę E, magnez i selen.
Prażenie ziaren na suchej patelni nada orzechowego smaku, a ten fantastycznie kontrastuje ze słodyczą jabłka i świeżością marchwi. Koniecznie wypróbuj ten patent, a już zawsze będziesz tak przygotowywać tę surówkę.