Dodaj ten składnik pod koniec pieczenia kurczaka, a skórka będzie idealnie chrupka i przepyszna. Ten trik z pewnością pokochają wszyscy. Sprawdź i wypróbuj!
Każdy z nas uwielbia chrupiącą skórkę skrzydełek czy udek z kurczaka. Jednak często zamiast chrupkiej skórki otrzymujemy ją przesiąkniętą tłuszczem i twardą. Ciężko ją pogryźć i może ustać na żołądku.
Jest jednak pewien rewelacyjny sposób, który sprawi, że skórka będzie przepyszna, aromatyczna, delikatna i przede wszystkim obłędnie chrupiąca! Sprawdź i wypróbuj, a będziesz zaskoczony jej smakiem.
Dodaj ten składnik pod koniec pieczenia – skórka będzie tak chrupiąca, że oszalejesz!
Wbrew pozorom przygotowanie idealnie chrupiącej skórki nie jest tak oczywiste i banalne. Często wychodzi bardzo twarda i ciężko ją pogryźć, a przyczyną tego jest za duża ilość oleju. Sama skórka ma w sobie tłuszcz, więc wystarczy dać tylko odrobinę, żeby połączyć je z przyprawami. Jednak to nie jest kluczem do najbardziej chrupiącej skórki z kurczaka! Jest pewien trik, który każdy musi wypróbować, bo efekty są zniewalająco pyszne. Co trzeba zrobić?
Do miski dodaj pół szklanki płynnej śmietany 18% i wsyp pół łyżeczki słodkiej papryki. Przed zakończeniem pieczenia polej dokładnie skórkę z kurczaka i jeszcze raz na 10 minut wstaw do piekarnika. Dzięki temu będzie krucha i chrupiąca jak nigdy wcześniej!