Dodaj skórki z cebuli do kurczaka, a smak dania będzie niezwykle aromatyczny i pyszny. Przekonaj się i wypróbuj tego sposobu.
Filety z kurczaka to najbardziej popularne mięso serwowane w tygodniu. Aby ulepszyć i podkreślić jego smak wystarczy dodać skórki z cebuli. To świetny sposób na przygotowanie kurczaka. Efekt będzie zaskakujący!
Dodaj skórki z cebuli do kurczaka. Niezwykły sposób na wyjątkowy smak
Skórki cebuli często zostają wyrzucane. Można je jednak wykorzystać do przygotowania pysznego kurczaka. Nadają lekko wędzonego aromatu, a mięso nabierze pięknego koloru. Jak to zrobić? Poznaj przepis.
Składniki:
» 4 szklanki wody
» łupiny cebuli z 3 dużych cebul
» 3 liście laurowe
» 1 łyżeczka chilli
» szczypta soli i pieprzu
» 700 g piersi z kurczaka
» 3 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Łupinki cebuli umyj, a potem zalej wodą w rondelku, następnie przykryj i gotuj przez 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie zdejmij na talerzyk łupinki. Do wywaru dodaj liście laurowe, chilli, sól, pieprz.
Pokrojoną pierś z kurczaka włóż do wywaru i całość pokryj łupinkami cebuli. Przykryj, a potem gotuj na średnim ogniu przez 20 minut.
Wyjmij kurczaka i polej sosem pieczeniowym, pieczarkowym lub swoim ulubionym. Tak przygotowane mięso idealnie pasuje do sałatek.