Jak upiec kurczaka, żeby był soczysty, delikatny, dobrze doprawiony? Wystarczy, że zastosujesz pewien rewelacyjny trik!
Kurczak pieczony w całości musi być bardzo dobrze doprawiony. Wiele osób zastanawia się w jaki sposób go piec, by był chrupiący z każdej strony, bez obracania podczas pieczenia. Okazuje się, że jest na to świetny patent, który przyda się każdemu, bo kurczak upieczony w ten sposób smakuje wyśmienicie.
Zastosuj ten 1 trik. Kurczak będzie rewelacyjny w smaku i chrupiący
Nogi kurczaka przełóż pomiędzy druty w kratkach i zwiąż je sznurkiem do pieczenia, tak jak widać to na zdjęciu powyżej. Pod kurczakiem wstaw blachę, aby tłuszcz nie ociekał bezpośrednio na piekarnik. Dzięki temu kurczak idealnie się upiecze w całości i będzie chrupiący. Pamiętaj, aby przed pieczeniem zamarynować mięso przez co najmniej godzinę lub całą noc. Zastosuj ten jeden trik, a będzie wyśmienity.
Warto wypróbować tego patentu, bo kurczak wychodzi lepszy niż ten z rożna. Smacznego!