Kotlety w niezwykłej panierce to danie, którego trzeba spróbować. Panierka ma obłędny smak i jest bardziej chrupiąca niż ta klasyczna. Sprawdź przepis.
Znudziły ci się klasyczne kotlety w bułce tartej? Wypróbuj przepisu na rewelacyjną odsłonę panierki z dodatkiem aromatycznego czosnku. To właśnie on nadaje im niezwykłego aromatu i smaku. Sprawia, że smakują obłędnie. Poznaj przepis i zachwyć smakiem swoich bliskich.
Kotlety w niezwykłej panierce czosnkowo-koperkowej. Przepis
Składniki:
» 1 filet piersi kurczaka
» 4 ząbki czosnku
» 1,5 łyżeczki przyprawy do kurczaka
» 1/3 pęczka koperki
» 1 szklanka mąki pszennej
» pół szklanki mleka
» pół szklanki wody
» 1 jajko
» sól i pieprz
Przygotowanie:
Filet pokrój i rozbij na cienkie kotlety. Do miski wsyp mąkę, dodaj mleko, wodę, jajko oraz przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do kurczaka. Wsyp także posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość zmiksuj dokładnie mikserem. Dodaj kawałki kurczaka i odstaw do lodówki na 1 godzinę lub więcej.
Po tym czasie smaż kotlety na rozgrzanym oleju przez 7-8 minut z każdej strony. Podawaj z ziemniakami i mizerią. Smacznego!