Zalej tym kapustę do gołąbków, a sobie podziękujesz. Rezultaty będą tak niesamowite, że zapamiętasz ten patent na dłużej. Sprawdź dlaczego warto to robić.
Gołąbki to przepyszne danie obiadowe, które cieszy się popularnością nie tylko w Polsce, ale na całym świecie. Dlatego można przygotowywać je na wiele różnych sposobów – często zmienia się smak farszu lub dodaje nietypowe składniki. Ale mało kto myśli o tym, by urozmaicić smak kapusty, która przecież jest drugim i najważniejszym składnikiem tego pysznego dania. Wystarczy wlać do jej wnętrza pewien składnik. O jaki chodzi? Dowiesz się w dalszej części tego artykułu.
Zalej tym kapustę do gołąbków. Będzie niezwykle delikatna i mięciutka
Wytnij głąb kapusty tworząc w niej głęboki otwór, następnie umyj ją i przełóż do dużego garnka. Wlej wodę do większej połowy wysokości kapusty, następnie wlej mleko w wycięty wcześniej otwór. Dzięki temu kapusta stanie się bardziej delikatna w smaku, elastyczna i przede wszystkim mięciutka. Będzie dosłownie rozpływać się w ustach w połączeniu z farszem i sosem pomidorowym.
Mleko wlane wewnątrz kapusty to patent, który stosowały nasze babcie, dlatego właśnie ich receptury i sztuczki są najlepsze. Sprawdź genialny przepis na murzynka z lat 80. Znajdziesz go tutaj.