Pexels.com

Sos musztardowy stanowi idealny dodatek do wielu mięs i sałatek, a także potraw z grilla. Przygotowując go według poniższego przepisu możemy mieć pewność, że będzie przepyszny.

Składniki:

musztarda – 1 duża łyżka
żółtka – z 3 jajek
masło – 3 łyżeczki
ocet – 2 łyżeczki
śmietanka 30% – ¼ szklanki
sól – 1/3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Ucieramy żółtka z masłem i musztardą przy pomocy rózgi kuchennej lub miksera. Dodajemy śmietankę, ocet, sól i ewentualnie inne dodatki. Sos jest gotowy!

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria