Cappuccino bez pieczenia w 20 minut

Cappuccino bez pieczenia w 20 minut to pyszny deser do kawy i nie tylko. Szybkie i proste w przygotowaniu, a w dodatku wyśmienite w smaku. Poznaj przepis.

To ciasto jest tak pyszne, że dosłownie rozpływa się w ustach. Przygotujesz je błyskawicznie – wystarczy zrobić masę śmietankową oraz masę cappuccino i całość przełożyć mocno kakaowymi herbatnikami. Po schłodzeniu w lodówce smakuje rewelacyjnie.

Cappuccino bez pieczenia w 20 minut. Przepis

Składniki: 

120 g herbatników kakaowych
250 g biszkoptów podłużnych

Masa cappuccino:

500 ml śmietany kremówki
2 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki gorącej wody
2 łyżki cukru pudru
4 łyżki cappuccino o smaku orzechowym

Masa śmietankowa:

500 ml śmietany kremówki
2 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki gorącej wody
2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie: 

Przygotuj prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W dwóch oddzielnych szklankach rozpuść po dwie łyżeczki żelatyny w gorącej wodzie. Herbatniki rozłóż na blaszce, a następnie zrób masę cappuccino.

Śmietankę ubij, następnie dodawaj podczas miksowania cukier puder. Cały czas miksując dodaj jedną żelatynę, a na koniec wsyp cappuccino. Masę wyłóż od razu na warstwę herbatników.

Na masie wyłóż biszkopty, a następnie przygotuj tak samo masę śmietankową – ubij kremówkę z cukrem pudrem, następnie dodaj żelatynę, a potem wyłóż na warstwę biszkoptów. Oprósz całość kakao, a na koniec włóż do lodówki.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę