Pewnie każdy z Was jadł kiedyś słynny kokosowy wafelek Princessa. Wiele osób go wprost uwielbia. Dziś prezentujemy wystrzałowy przepis na ten smakołyk. Przygotujcie go w domu i cieszcie się wyśmienitym smakiem.
Princessy kokosowej z naszego przepisu nie musicie nawet wkładać do piekarnika. W jej skład wchodzi warstwa herbatników, krem z serka mascarpone, śmietanki kremówki i białej czekolady. Deser dodatkowo wzbogacono o dżem malinowy, a dekorację wierzchu stanowi pokruszona princessa kokosowa. Tę recepturę polecamy wszystkich wielbicielom ciast bez pieczenia i nie tylko. Z pewnością zachwyci Wasze kubki smakowe.
Ciasto bez pieczenia Princessa kokosowa – przepis
Składniki:
36 herbatników
250 g serka mascarpone
1/2 słoiczka dżemu malinowego
1 łyżka cukru pudru
500 ml śmietanki 36%
100 g białej czekolady
1 princessa kokosowa
Przygotowanie:
Zimną śmietankę kremówkę ubić na sztywno, a pod koniec miksowania wsypać łyżkę cukru pudru. Zmniejszyć moc miksera, dodawać stopniowo mascarpone i startą na tarce białą czekoladę. Blaszkę (wymiary 20×20 cm) wyłożyć pergaminem. Potem umieścić na spodzie warstwę herbatników. Na ciasteczkach rozprowadzić połowę przyrządzonego kremu.
Na krem wyłożyć następną warstwę herbatników. Wyłożyć na nie dżem malinowy, równo rozsmarować i ułożyć jeszcze jedną warstwę ciasteczek. Rozprowadzić na nich resztę kremu. Wierzch deseru posypać pokruszoną princessą kokosową. Smacznego.
Czytaj też: Gofry będą puszyste i delikatne. Patent Ani Starmach