Gofry będą puszyste i delikatne. Patent Ani Starmach
Wiele ciekawych przepisów Ani Starmach już nieraz gościło na naszej stronie. Jakiś czas temu na swoim Instagramie opublikowała mistrzowską recepturę na gofry. Podpowiedziała także, co zrobić, aby były puszyste i delikatne – wystarczy zamiast oleju użyć masła i postarać się nie otwierać gofrownicy.
REKLAMA
Jak przyrządzić najlepsze gofry na świecie?
Doskonale wie o tym Ania Starmach. Jej przepis jest efektowny i bardzo prosty. Trzeba pamiętać tylko o zamianie oleju na masło – wtedy wyjdą o wiele bardziej delikatne.
Gofry według przepisu Ani Starmach
Składniki:
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej
1 łyżka cukru
1 szklanka mleka
3 średnie jajka
1/3 szklanki rozpuszczonego masła
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
REKLAMA
Przygotowanie:
W misce umieszczamy wszystkie produkty, a potem miksujemy je na aksamitne ciasto, bez grudek. Gofrownicę dobrze nagrzewamy i zaczynamy nakładać porcje przyrządzonego ciasta. Smażymy gofry w zamkniętym urządzeniu przez 3 minuty. W międzyczasie go nie otwieramy i nie sprawdzamy, czy deser jest już gotowy. Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Zobacz też: Zapiekanki Ani Starmach lepsze niż te z PRL-u. Oto sekretny składnik
REKLAMA