Gofry będą puszyste i delikatne. Patent Ani Starmach

Anna Starmach i gofry
fot. screen Youtube / Purella – SUPERFOODY na co dzień / Pixabay

Wiele ciekawych przepisów Ani Starmach już nieraz gościło na naszej stronie. Jakiś czas temu na swoim Instagramie opublikowała mistrzowską recepturę na gofry. Podpowiedziała także, co zrobić, aby były puszyste i delikatne – wystarczy zamiast oleju użyć masła i postarać się nie otwierać gofrownicy.

REKLAMA

Jak przyrządzić najlepsze gofry na świecie?

Doskonale wie o tym Ania Starmach. Jej przepis jest efektowny i bardzo prosty. Trzeba pamiętać tylko o zamianie oleju na masło – wtedy wyjdą o wiele bardziej delikatne.

Gofry według przepisu Ani Starmach

Składniki:
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej
1 łyżka cukru
1 szklanka mleka
3 średnie jajka
1/3 szklanki rozpuszczonego masła
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

REKLAMA

Przygotowanie:
W misce umieszczamy wszystkie produkty, a potem miksujemy je na aksamitne ciasto, bez grudek. Gofrownicę dobrze nagrzewamy i zaczynamy nakładać porcje przyrządzonego ciasta. Smażymy gofry w zamkniętym urządzeniu przez 3 minuty. W międzyczasie go nie otwieramy i nie sprawdzamy, czy deser jest już gotowy. Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.

Zobacz też: Zapiekanki Ani Starmach lepsze niż te z PRL-u. Oto sekretny składnik

REKLAMA

Podziel się: