Ciasto czekoladowe bez cukru i mąki
YouTube | Leckere Minute

Ciasto czekoladowe bez cukru i mąki to pyszny pomysł na szybki deser, bo przygotujesz go dosłownie w 5 minut. Jest obłędnie pyszne i mocno czekoladowe, dlatego z pewnością przypadnie do gustu smakoszom czekolady! Poznaj rewelacyjny przepis.

Ten przepis jest błyskawiczny i niezwykle smaczny. Ciasto przygotowane jest w mikrofali więc nie wymaga nawet pieczenia w piekarniku. W dodatku nie potrzebuje mąki ani cukru, dlatego idealnie sprawdzi się w sytuacji awaryjnej, gdy mają odwiedzić nas goście. Jest mocno czekoladowe i smakuje wyśmienicie do świeżo zaparzonej filiżanki kawy. Oto błyskawiczny przepis!

Ciasto czekoladowe bez cukru i mąki – przepis

Ciasto czekoladowe bez cukru i mąki
YouTube | Leckere Minute

Składniki: 

» 2 banany

» 2 jajka

» 4 łyżki kakao

» pół łyżeczki proszku do pieczenia

Polewa: 

» 50 g czekolady

» 45 ml mleka

» 15 g masła

Przygotowanie:

Banany obierz, a następnie wsyp je do malaksera, dodaj jajka, kakao proszek do pieczenia i zmiksuj całość na gładką masę. Wlej do foremki o wymiarach 14 cm i włóż do mikrofali na 5-8 minut.

Przygotuj w tym czasie polewę czekoladową. Do garnka wsyp kawałki czekolady, potem dodaj mleko i masło, a następnie podgrzej, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Mieszaj, aż składniki się rozpuszczą i połączą.

Wyjmij ciasto z mikrofalówki i wyłóż je z foremki na talerz. Polej je obficie czekoladową polewą i poczekaj chwilę, aż trochę zastygnie. To ciasto jest tak pyszne, że zniknie w kilka sekund. Smacznego!

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Kornelia

Redaktorka strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Kulinaria, Ciekawostki, Gwiazdy, Wiadomości