Szukasz idealnej receptury na kolację? Właśnie ją znalazłeś. Ty i twoja rodzina pokochacie parówki w tej odsłonie i niewykluczone, że będziecie chcieli jeść je każdego dnia. Sprawdź, jak przyrządza się ten oryginalny specjał. Składników jest naprawdę mało, a instrukcja nie wymaga prawie żadnych umiejętności kulinarnych. Jeszcze jeden atut to czas – wystarczy kilka chwil i możesz podawać kolację na stół.
Na kolację nie zjesz nic lepszego
Niedawno postanowiłam sprawić bliskim smaczną niespodziankę i zaserwowałam na kolację parówki z piekarnika. Nie sądziłam, że potrawa aż tak przypadnie im do gustu. W kilka minut naczynie było puste, a rodzina domaga się takiego posiłku od poniedziałku do niedzieli.
Nic dziwnego, to ciekawy patent na kolację. Jeśli chcesz przekonać się, jak smakują parówki w tej wersji, koniecznie sprawdź przepis. Zanim jednak udasz się na zakupy, pamiętaj, aby wybrać parówki wysokiej jakości, w których sporo jest mięsa. Przyszykuj jeszcze paprykę, kilka ogórków konserwowych i żółty ser. Masz już wszystko? W takim razie możesz zaczynać. To naprawdę nic trudnego, a czas przygotowania potrawy zajmuje dosłownie kilka chwil.
Przepis na faszerowane parówki z piekarnika
Składniki:
» parówki – 10 sztuk
» papryka – 1 sztuka
» ogórki konserwowe – 5 sztuk
» ser żółty w kawałku – około 150 g
Opis przygotowania:
Na początku myjemy paprykę, a potem kroimy ją w kosteczkę. Podobnie traktujemy ogórki. Ser ścieramy na tarce o większych oczkach. Wszystkie produkty przekładamy do naczynia i mieszamy. Parówki nacinamy wzdłuż – od początku końca.
Nadzienie jarzynowo-serowe wciskamy po kolei do naciętej wędliny, a potem wszystkie sztuki wkładamy do formy żaroodpornej i wstawiamy ją do piekarnika. Danie pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180°C. Wyjmujemy, odrobinę studzimy i podajemy. Smacznego.