Czekoladowe naleśniki – mięciutkie i puszyste. Przepis

Czekoladowe naleśnikiCzekoladowe naleśniki smakują wybornie z dodatkiem serka waniliowego i białej czekolady. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane ani czasochłonne. Idealnie sprawdzą się na deser lub podwieczorek. Poznaj przepis.

REKLAMA

Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni to koniecznie wypróbuj przepisu na naleśniki czekoladowe. Pokochają je zwłaszcza dzieci, bo ich smak jest rewelacyjny. Zrobisz je błyskawicznie, po usmażeniu są puszyste i mięciutkie, a w połączeniu z serkiem twarogowym tworzą prawdziwy strzał w dziesiątkę. Poznaj przepis i zachwyć swoich bliskich.

Czekoladowe naleśniki – przepyszna odsłona klasycznych placków. Przepis

Składniki:

» 2 jajka
» 100 ml mleka
» 60 ml wody gazowanej
» 50 g mąki tortowej
» 20 g proszku budyniowego czekoladowego
» 6 g kakao
» szczypta soli i cukru

Nadzienie:

» 100 g serka waniliowego
» 50 g twarogu
» 4 kostki białej czekolady

REKLAMA

Przygotowanie:

Do miski dodaj wszystkie składniki, następnie zmiksuj na jednolitą masę. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.

Serek waniliowy połącz z twarogiem, a czekoladę białą rozpuść w mikrofali i dodaj ją do twarożku. Dobrze wymieszaj i smaruj naleśniki. Zawiń w dowolny, ulubiony sposób. I gotowe, smacznego!

Podziel się: