Dodaj te dwa składniki do spaghetti, a smak zachwyci każdego. To nowa i niezwykle pomysłowa wersja, która spodoba się także dzieciom. Poznaj przepis i wypróbuj!
Spaghetti to danie, które większość z nas uwielbia. Jest błyskawiczne w przygotowaniu, bo wystarczy mielone mięso, gotowy sos i makaron. Są pewne dwa składniki, które niezwykle podkreślą smak i sprawią, że spaghetti będzie bardziej wyraziste i aromatyczne. Dodaj je, a nie pożałujesz.
Dodaj te dwa składniki do spaghetti. Będzie obłędne w smaku
Dodaj do spaghetti ananasa i czerwoną fasolkę z puszki, a urozmaicisz smak i aromat tego dania. Ten pyszny smak z pewnością zaskoczy i zachwyci twoich bliskich.
Składniki:
» 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego + sól, pieprz
» sos do spaghetti
» makaron – dowolna ilość
» 3 plastry ananasa z puszki
» 1 mała puszka fasolki czerwonej
Przygotowanie:
Na patelni podsmaż mięso mielone i dopraw solą oraz pieprzem, smaż przez około 10 minut. Ananasa pokrój na niewielkie kawałeczki, a potem dodaj do mięsa wraz z fasolą czerwoną. Wymieszaj i dodaj od razu sos do spaghetti. Całość duś pod przykryciem na wolniejszym ogniu przez 25 minut.
Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek al dente. Wyłóż na talerze, następnie polej przygotowanym sosem i opcjonalnie posyp wierzch parmezanem. I gotowe, smacznego!