REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaDodaj ten składnik pod koniec pieczenia. Skórka będzie obłędnie chrupiąca

Dodaj ten składnik pod koniec pieczenia. Skórka będzie obłędnie chrupiąca

Dodaj ten składnik pod koniec pieczenia

Dodaj ten składnik pod koniec pieczenia kurczaka, a skórka będzie idealnie chrupka i przepyszna. Ten trik z pewnością pokochają wszyscy. Sprawdź i wypróbuj!

REKLAMA

Każdy z nas uwielbia chrupiącą skórkę skrzydełek czy udek z kurczaka. Jednak często zamiast chrupkiej skórki otrzymujemy ją przesiąkniętą tłuszczem i twardą. Ciężko ją pogryźć i może ustać na żołądku.

Jest jednak pewien rewelacyjny sposób, który sprawi, że skórka będzie przepyszna, aromatyczna, delikatna i przede wszystkim obłędnie chrupiąca! Sprawdź i wypróbuj, a będziesz zaskoczony jej smakiem.

REKLAMA

Dodaj ten składnik pod koniec pieczenia – skórka będzie tak chrupiąca, że oszalejesz!

Dodaj ten składnik pod koniec pieczenia

Wbrew pozorom przygotowanie idealnie chrupiącej skórki nie jest tak oczywiste i banalne. Często wychodzi bardzo twarda i ciężko ją pogryźć, a przyczyną tego jest za duża ilość oleju. Sama skórka ma w sobie tłuszcz, więc wystarczy dać tylko odrobinę, żeby połączyć je z przyprawami. Jednak to nie jest kluczem do najbardziej chrupiącej skórki z kurczaka! Jest pewien trik, który każdy musi wypróbować, bo efekty są zniewalająco pyszne. Co trzeba zrobić?

REKLAMA

Do miski dodaj pół szklanki płynnej śmietany 18% i wsyp pół łyżeczki słodkiej papryki. Przed zakończeniem pieczenia polej dokładnie skórkę z kurczaka i jeszcze raz na 10 minut wstaw do piekarnika. Dzięki temu będzie krucha i chrupiąca jak nigdy wcześniej!

REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
REKLAMA