REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaDodaję 1 składnik do ciasta drożdżowego. Wyrasta tak szybko, że prawie eksploduje

Dodaję 1 składnik do ciasta drożdżowego. Wyrasta tak szybko, że prawie eksploduje

Dodaję 1 składnik do ciasta drożdżowego
fot. Pixabay

Dodaję 1 składnik do ciasta drożdżowego i po chwili wyrasta niczym wulkan. To szybki patent i bardzo efektywny.

REKLAMA

Ciasto drożdżowe zwykle wymaga od nas poświęcenia większej ilości czasu, ale także nieco wiedzy. Aby idealnie wyrosło, należy wiedzieć jakie składniki dodawać po kolei. Czas wyrastania ciasta zazwyczaj jest największą zmorą tego przepisu. Dlatego dziś poznaj niezwykle skuteczny patent, dzięki któremu ciasto wyrośnie dosłownie w 20 minut.

Dodaję 1 składnik do ciasta drożdżowego. Efekty są niesamowite

Patent polega na dodaniu octu. Dlaczego akurat ocet? Dodanie go do ciasta drożdżowego może rzeczywiście przyspieszyć proces wyrastania ze względu na działanie kwasu octowego na drożdże. Wystarczy tylko kropla – nie należy przesadzić z ilością octu, ponieważ zbyt duża ilość może wpłynąć negatywnie na smak. Ocet można zastąpić sokiem z cytryny, który ma podobne działanie i jest delikatniejszy w smaku.

Przepis na drożdżowe ciasto znajdziesz tutaj.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA