Ekspresowe ciasto czekoladowe bez jajek i mleka zrobisz w kilka minut. Jest pyszne i puszyste, a w dodatku składa się tylko z dwóch składników.
Nie masz mleka ani jajek, ale masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj pyszne ciasto czekoladowe z dwóch składników – lodów oraz mąki. Smak tego wypieku jest wyjątkowy. Poznaj przepis.
Ekspresowe ciasto czekoladowe bez jajek i mleka. Przepis
Składniki:
» 220 g mąki (typ 450)
» 900 ml lodów czekoladowych
Przygotowanie:
Lody przełóż do miski i pougniataj je łyżką, by zmiękły. Dodaj przesianą mąkę i wymieszaj dokładnie, następnie włóż do keksówki z papierem do pieczenia.
Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu możesz posypać cukrem pudrem i gotowe.
Smacznego!