ekspresowe pączki w 30 minut
YouTube Screen | Delmira Cooking

Ekspresowe pączki w 30 minut to przepis, który musi poznać każdy smakosz domowych wypieków. Są obłędne w smaku, bardzo delikatne i mięciutkie. Rozpływają się w ustach!

Pączki w 30 minut? Tak, to możliwe! Wystarczy, że skorzystasz z tego przepisu. Wychodzą bardzo smaczne i puszyste, a z dodatkiem pysznej polewy, nadzienia lub sera to prawdziwy strzał w dziesiątkę. Poznaj przepis i koniecznie wypróbuj.

Ekspresowe pączki w 30 minut – przepis, który musisz wypróbować

Składniki:

» 150 ml ciepłego mleka
» 35 g cukru
» 4 g drożdży instant
» 250 g mąki chlebowej
» 1/4 łyżeczki soli
» 25 g masła
» cukier drobny do posypania

Przygotowanie:

Mleko przelej do większego naczynia i dodaj cukier, suche drożdże. Dobrze wymieszaj rózgą, następnie dodaj mąkę i sól, ponownie wymieszaj. Ciasto krótko zagnieć, aby nie kleiło się do rąk, a potem wyłóż na blat i dodaj masło. Wyrabiaj ciasto do momentu, aż będzie gładkie i jednolite, następnie odstaw na 15 minut do lekkiego wyrośnięcia.

Po tym czasie podziel ciasto na 8 części, następnie uformuj pączki i wytnij dziurkę. Rozgrzej olej i smaż na średnim ogniu, żeby nie spalić skórki.

Gotowe pączusie możesz posypać cukrem pudrem, lukrem, czekoladową polewą. Smacznego!

Podziel się:

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę