Jajecznica wcale nie musi być nudna. Dodaj do niej wędzony twaróg, a otrzymasz wyjątkowo aromatyczną i jeszcze bardziej sycącą potrawę. Sposób przygotowania jest dziecinnie prosty, a jajecznica idealnie sprawdzi się na śniadanie. Musisz spróbować.
Jajecznica w nowej odsłonie
Wyśmienity białkowo-tłuszczowy wariant tradycyjnego dania pozwoli Ci lepiej zacząć dzień. Jajecznicę z dodatkiem wędzonego twarogu zrobisz w kilka chwil, a walory smakowe i zapachowe przyciągną nawet największych niejadków.
Przepis na jajecznicę z wędzonym twarogiem
Składniki:
80-100 g twarogu wędzonego
3 dużej jaja
15 g masła klarowanego
50 g boczku
pieprz do smaku
szczypiorek do posypania
Sposób przygotowania:
Do naczynia wbij jaja i rozbełtaj je przy pomocy widelca. Rozkrusz twaróg i dokładnie wymieszaj. Dopraw wszystko pieprzem. Boczek pokrój w małą kostkę, przełóż na patelnię z rozgrzanym masłem i podsmażaj. Dodaj masę jajeczną i smaż, czasami mieszając, aby nic nie przywarło do dna. Smacznego.
Jak podać jajecznicę?
Danie podawaj od razu po usmażeniu. Koniecznie posyp je szczypiorkiem i zajadaj w towarzystwie świeżego pieczywa. Możesz także podać do niego pomidorki koktajlowe.
Na naszej stronie znajdziesz też inne ciekawe przepisy na jajecznicę. Szczególnie polecamy:
Kremowa i pyszna jajecznica z kurkami. Poznaj przepis
Dodaj ten owoc do jajecznicy. Wyjdzie niezwykła w smaku i zdrowa
Niezwykły przepis na jajecznicę po irańsku. Dodaj ten słodki składnik