Jak zrobić krem Kinder Bueno? Okazuje się, że jest to bardzo proste i szybkie, bo potrzebujesz tylko dwóch składników. Krem smakuje naprawdę obłędnie. Przepis.
Kinder Bueno to baton popularny od wielu lat. Po raz pierwszy wyprodukowano go w 1990 roku, a po pięciu latach podbił smakiem wiele zakątków świata. Batonik wyróżnia pyszny orzechowy krem, uwielbiają go prawie wszyscy. Jak zrobić domowy krem a 'la Kinder Bueno? Potrzebujesz dwóch prostych składników. Sprawdź przepis.
Jak zrobić krem Kinder Bueno? Ekspresowy przepis
Do przygotowania kremu potrzebna będzie biała czekolada oraz orzechy laskowe. Ten smak, choć nie jest identyczny jak oryginalny – zachwyci każdego smakosza! Aby domowy krem miał piękny odcień, można dodać do niego odrobinę czekolady mlecznej.
Składniki:
» 100 g obranych orzechów laskowych
» 200 g białej czekolady
» opcjonalnie: 50 g mlecznej czekolady
Przygotowanie:
Orzechy laskowe podpraż w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia – 10 minut w temperaturze 180 stopni, z termoobiegiem. Potem odstaw je do wystudzenia, następnie zmiel w malakserze.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a potem wsyp orzechy i wymieszaj. Na koniec całość zblenduj, by krem był jednolity. I gotowe, smacznego!
Jeśli lubisz Kinder Bueno, to warto spróbować także mini serników o tym smaku lub ciasto bez pieczenia.