Pomysł na pyszny obiad? Skorzystaj z tego przepisu, a zakochasz się w tym daniu. Jest proste i pożywne, a jeden kęs sprawi, że długo o nim nie zapomni.
Plastry kapusty z mięsem i dodatkami to obiad szybki i pożywny. Świetnie prezentuje się na talerzu i zachwyca smakiem każdego, kto próbuje. Ten przepis uzależnia!
Mielone na kapuście z dodatkami – przepis
Składniki:
» 6 grubszych plastrów kapusty białej
» pieprz, sól
» 2 czerwone cebule
» 800 g mięsa mielonego
» szczypiorek
» zioła prowansalskie, słodka papryka
» 2 ząbki czosnku
» 1 cukinia
» 200 g jogurtu naturalnego
» 20 g koncentratu pomidorowego
Przygotowanie:
Plastry kapusty ułóż na dużej blaszce z papierem do pieczenia. Dopraw solą i pieprzem, a potem ułóż plastry czerwonej cebuli na każdym plasterku. Mięso mielone wrzuć do miski, a następnie dodaj posiekany drobno szczypiorek i czosnek. Dopraw solą, pieprzem, czerwoną papryką, ziołami prowansalskimi, a potem dobrze wyrób i uformuj 6 kotletów. Układaj je od razu na kapustę.
Cukinię zetrzyj na drobnych oczkach, a potem posyp na każdy kawałek kapusty z mięsem. Do miski wrzuć jogurt naturalny i koncentrat, następnie wymieszaj dobrze i polej każdą porcję. Piecz około godzinę w 180 stopniach, smacznego!