REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaMięciutkie ciasto z rabarbarem. Zrobisz je w kilka minut

Mięciutkie ciasto z rabarbarem. Zrobisz je w kilka minut

Mięciutkie ciasto z rabarbarem
YouTube Screen | Orchideli

Mięciutkie ciasto z rabarbarem to idealny wypiek do kawy i na ciepłe popołudnia. Jest niezwykle pyszne i pulchne. Przygotowanie go zajmuje kilka minut. 

REKLAMA

Lubisz rabarbar? Jeśli tak, to koniecznie sprawdź przepis na pulchniutkie i miękkie jak chmurka ciasto. Wystarczy tylko wymieszać składniki i upiec. Poznaj przepis, który znajduje się poniżej.

Mięciutkie ciasto z rabarbarem. Przepis

Składniki:

» 180 g jogurtu naturalnego
» 3 szklanki mąki pszennej
» 1 szklanka cukru
» cukier wanilinowy
» 3 jajka
» 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
» 1 szklanka oleju
» 500 g czerwonych łodyg rabarbaru

Kruszonka:

» 1 łyżka masła
» 2 łyżki mąki
» 1 łyżka cukru

Przygotowanie:

Do miseczki wrzuć wszystkie składniki oprócz rabarbaru, a potem zmiksuj na gładką masę bez grudek. W oddzielnej misce wymieszaj składniki na kruszonkę. Przelej do tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia, następnie ułóż pokrojone łodygi rabarbaru. Posyp kruszonkę na wierzch ciasta, a następnie piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut.

Po upieczeniu polej ciasto lukrem albo posyp cukrem pudrem.

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA