Mój ulubiony przepis na udka kurczaka. Idealny pomysł na obiad. Błyskawiczne w przygotowaniu i pyszne. Z dodatkiem ziemniaków i surówki to prawdziwy strzał w dziesiątkę.
Poznaj przepis na udka kurczaka. Nie zajmuje dużo czasu i zachwyci każdego swoim smakiem. Kurczak jest bardzo soczysty w środku i chrupiący na zewnątrz. Serowa panierka nadaje smaku i dzięki temu obłędnie pachnie. Mój mąż tak bardzo kocha ten smak, że mógłby jeść to każdego dnia.
Mój ulubiony przepis na udka kurczaka. Chrupkie, soczyste i pyszne
Składniki:
» 6 udek z kurczaka
» sól, pieprz, czosnek granulowany
» 1 łyżeczka papryki słodkiej i oregano
» pół szklanki mleka
» 1 jajko
» mąka z płatków kukurydzianych
» bułka tarta
» parmezan
Przygotowanie:
Udka natnij nożem, a następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, papryką słodką i oregano. Zalej mięso mlekiem i odstaw na pół godziny do lodówki.
Jajko wbij do miseczki i wymieszaj, a następnie do oddzielnych talerzy wysyp mąkę, i bułkę tartą z dodatkiem startego parmezanu. Udka panieruj kolejno w jajku, a potem w mące, znów w jajku i bułce tartej z serem. Smaż na głębokim tłuszczu przez około 10 minut i gotowe! Podawaj z ziemniakami i surówką, smacznego!