Najbardziej delikatne ciasto na pierogi z przepisu Tomasza Strzelczyka. To smak nie do opisania. Ciasto wychodzi miękkie, elastyczne i dobre w smaku.
Tomasz Strzelczyk podzielił się przepisem na pierogi – ciasto wychodzi idealne. Dodaje do niego jeden tajemniczy składnik, którego się nie spodziewasz. Nie jest to masło, ani jajko.
Najbardziej delikatne ciasto na pierogi – trik Strzelczyka podbija podniebienia
Ciasto na pierogi powinno być elastyczne i nieklejące. Tomasz Strzelczyk dodaje do niego olej! To on sprawi, że ciasto będzie miało perfekcyjną strukturę, będzie mięciutkie i po ugotowaniu rozpływa się w ustach. Zagniecione ciasto trzeba też odstawić najlepiej na 20 minut, by odpoczęło i dobrze się wałkowało.
Ciasto na pierogi z olejem – przepis
Składniki:
» 300 g mąki pszennej
» 200 ml gorącej wody
» 3 łyżki oleju
» szczypta soli
Przygotowanie:
Zagnieć składniki, następnie odstaw ciasto do wypoczęcia na 20 minut. Potem rozwałkuj i wykrawaj kółeczka, następnie faszeruj ulubionym farszem, np. jagodami czy mięsem. Wrzucaj pierogi go osolonej, gorącej wody i gotuj 3-4 minuty. Pierogi z mięsem gotuj około 10 minut. Smacznego!