Nakłuj pierś z kurczaka i zalej tym płynem, a mięso będzie niezwykle soczyste po usmażeniu lub po upieczeniu. To rewelacyjny patent, o którym warto wiedzieć.
Jeśli szukasz prostego i jednocześnie niesamowicie smacznego sposobu na przygotowanie fileta z kurczaka, to idealnie trafiłeś. Wystarczy nakłuć mięso widelcem i zalać je pewnym płynem, który nada mu rewelacyjnego smaku. Sprawdź i koniecznie wypróbuj.
Nakłuj pierś z kurczaka i zalej tym płynem. Będziesz zaskoczony smakiem
Weź widelec lub nakłuwacz do mięsa, albo patyczkiem do szaszłyków delikatnie ponakłuwaj pierś z kurczaka z obu stron. Nakłucia powinny być równomierne i nie zbyt głębokie. Zalej mięso jogurtem naturalnym połączonym z odrobiną musztardy i odstaw na co najmniej 15-20 minut. Po tym czasie możesz zapanierować mięso tak jak zawsze w panierce z bułki tartej i jajka.
Tak przygotowany kurczak będzie bardzo soczysty, aromatyczny i przepyszny w smaku. Pamiętaj też aby do panierki dodać sól, pieprz, czosnek granulowany i paprykę słodką. Smacznego!