Naleśniki bez jajek

Naleśniki bez jajek, mleka i cukru to świetna alternatywa dla klasycznych przepisów. Przydaje się zwłaszcza wtedy, gdy nie mamy pod ręką najpotrzebniejszych składników. Okazuje się, że te naleśniki smakują tak samo pysznie, jak te tradycyjne! Poznaj przepis.

Przedstawiamy przepis na wyjątkowe naleśniki – bez jajek, mleka oraz cukru. Smakują rewelacyjnie i świetnie sprawdzają się w sytuacjach awaryjnych, np. gdy nie mamy ani jaj, ani mleka. Ta receptura jest bardzo przydatna, w dodatku banalnie prosta i co najważniejsze – bardzo smaczna!

Naleśniki bez jajek, mleka i cukru – przepis

Naleśniki bez jajek

Składniki:

» 120 g mąki

» 1 łyżeczka proszku do pieczenia

» 1 łyżka aromatu pomarańczy lub wanilii

» 250 ml wody

Przygotowanie: 

Mąkę dokładnie przesiej do miski, następnie dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj. Dodaj aromat pomarańczowy lub waniliowy, a potem wlej wodę. Całość zmiksuj przez chwilę, do momentu połączenia się składników.

Smaż naleśniki przez około 4 minuty, aż się zarumienią, a potem podawaj je z dżemem lub innymi dodatkami. Smacznego!

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Kornelia

Redaktorka strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Kulinaria, Ciekawostki, Gwiazdy, Wiadomości