YouTube | Pascal Brodnicki

Przywieranie naleśników do patelni podczas ich smażenia jest jednym z tych momentów, w których potrafi nas to rozzłościć. Na szczęście istnieją idealne sposoby na to, aby temu zapobiec!

Naleśniki sa niewątpliwie jednym z najlepszych i najpyszniejszych pomysłów na śniadanie. Mnogość możliwości ich przyrządzania sprawia, że uwielbia je każdy – zarówno dzieci, jak i dorośli.

Niestety dla niektórych przyrządzanie naleśników wcale nie jest taką łatwą sztuką. Wszystko za sprawą przywierania ich do patelni. Istnieje jednak sposób na to, aby skutecznie temu zapobiec.

Wystarczy wysypać na patelnię odrobinę soli i dokładnie ją rozprowadzić po całej jej powierzchni. Potem należy włączyć grzanie i gdy kryształki przestaną podskakiwać, należy je wysypać z patelni.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria