REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaPrzepis na faszerowane jajka wielkanocne. Idealne na świąteczny stół

Przepis na faszerowane jajka wielkanocne. Idealne na świąteczny stół

jaja faszerowane

REKLAMA

Chyba nikt nie wyobraża sobie świąt wielkanocnych bez jajek faszerowanych. To jedna z głównych przystawek, która pojawia się na świątecznym stole. Jajka faszerowane pieczarkami to bez wątpienia hit. Wypróbuj i ty!

Do przygotowania faszerowanych jajek będą potrzebne następujące składniki:

REKLAMA

6 jajek
10 dag ostrego sera żółtego
pęczek natki pietruszki
15 dag pieczarek
1 por
papryka czerwona
sól
pieprz
2 łyżki masła
2 łyżki majonezu

Przygotowanie:
Najpierw ugotuj, ostudź i obierz jajka. Następnie przekrój je na pół, wyjmij żółtka. Pieczarki umyj i przesmaż na maśle razem z pokrojonym porem. Następnie zetrzyj ser, posiekaj natkę pietruszki, pokrój paprykę. Wszystko dodaj do ¾ sera i żółtek. Do całości dodaj też pieczarki z porem. Do masy dołóż majonez, wszystko dopraw i wymieszaj. Tak przygotowany farsz przełóż do białek i posyp serem.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
ShareInfo.pl
Wydawca strony ShareInfo.pl | Kategoria ogólna

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA