Przepis na faszerowane jajka wielkanocne. Idealne na świąteczny stół

jaja faszerowane

Chyba nikt nie wyobraża sobie świąt wielkanocnych bez jajek faszerowanych. To jedna z głównych przystawek, która pojawia się na świątecznym stole. Jajka faszerowane pieczarkami to bez wątpienia hit. Wypróbuj i ty!

   

Do przygotowania faszerowanych jajek będą potrzebne następujące składniki:

6 jajek
10 dag ostrego sera żółtego
pęczek natki pietruszki
15 dag pieczarek
1 por
papryka czerwona
sól
pieprz
2 łyżki masła
2 łyżki majonezu

   

Przygotowanie:
Najpierw ugotuj, ostudź i obierz jajka. Następnie przekrój je na pół, wyjmij żółtka. Pieczarki umyj i przesmaż na maśle razem z pokrojonym porem. Następnie zetrzyj ser, posiekaj natkę pietruszki, pokrój paprykę. Wszystko dodaj do ¾ sera i żółtek. Do całości dodaj też pieczarki z porem. Do masy dołóż majonez, wszystko dopraw i wymieszaj. Tak przygotowany farsz przełóż do białek i posyp serem.

     

Nie przegap najciekawszych artykułów!

→ Obserwuj ShareInfo.pl w Google News