Tosty można jeść na wiele sposobów. Jedni lubią tradycyjne, drudzy francuskie, ale są też tacy, którzy jedzą je tylko z tym co mają w lodówce. Aby zapobiec rutynie, zapoznaj się z zaskakującym przepisem na tosty zawinięte w drobne krokiety. Smak tej przekąski jest niesamowity!
Przepis na tosty zawinięte w krokieta
Składniki:
– 6 tostów
– 6 plasterków sera
– 6 plasterków szynki
– ½ cebuli
– kilka suszonych pomidorów
– jajko
– bułka tarta
– sól/pieprz
– ketchup
Przygotowanie:
Na początku odkroić skórki z chleba tostowego, a gotowe kwadraciki bez skórek rozwałkować, aby łatwiej później było zawinąć. Następnie posmarować tost ketchupem, ułożyć kolejno, plasterek sera, szynki, kawałek cebuli i ukrojony pasek suszonego pomidora, po czym zawinąć w rulonik. Jajko roztrzepać w misce, doprawiając solą i pieprzem. Zawinięty tost obtoczyć w jajku, później w bułce tartej i ułożyć na rozgrzanej patelni. Smażyć do zarumienienia obracając na każdą ze stron. Smacznego!